Så Vågn dog op, kære Roskilde-aviser!

Så Vågn dog op, kære Roskilde-aviser!

Som avislæser i Korsbæk undrer jeg mig over at hverken Roskilde Avis eller Dagbladet interesserer sig for, hvad der sker i byen. Har dagens journalister overhovedet ingen interesse i at opsøge de gode nyheder? Er hverdagen sådan at det bare gælder om at sidde på redaktionen og file nyheder fra nettet?

Fra aftenens liveband ved kaffevognen ved GalleriLABR, Gasværket

En af de oplagte nyheder er Marianne Dochedahls Kaffeekspressen (kaffevognen) foran Galleri LABR ved Gasværket. Her er man stille og roligt ved at opbygge en lille – men vigtig – oplevelsesplads. Hvor stedet tidligere lå hen og lignede det gamle Berlin er der nu et aktivt forsøg på at skabe liv. Dejlig økokaffe –fine åbningstider. Denne torsdag aften var der musik og mange besøgende. Hvorfor skal man så kun kunne læse denne historie i aviser udenfor Roskildes område? Fordi pressen i Roskilde sidder på hænderne og formentlig med benene oppe foran et sløvende TV, sådan en torsdag aften. Anser aviserne det ikke som en opgave at være med til at promovere nye tiltag, som er vigtige for Roskilde?

Musicon

Der er rigtig mange andre historier i byen. Hvor er de gode historier fra havnen generelt? Fra byen? Fra kulturlivet? Musicon? Fra kirken? Fra erhvervslivet? Fra skolerne? Gymnasierne? Handels- og teknik skole? Festivalens værksteder? Detailhandelen? Vores Universitet? Vores museer? Vores kunstnere? Fra Sagafjord?

Hvor er de gode historier om Sagafjord?

Jeg efterlyser engagement og indføling fra journalisterne. Viljen til at gide møde frem og fange historierne hvor de er og når de er. Hvorfor dropper I ikke de totalt meningsløse og ligegyldige historier om indbrud hos bageren og overfald på et natværtshus? Hold nu op med at undervurdere læserne. Gør os ikke dummere end vi er.

Roskilde er en Dreamcity

Giv os historier fra vores by. Vær aktiv i at få udbredt alle de mange gode historier. Hvorfor arrangerer avisen rejser til udlandet i stedet for kulturrejser i visens pastorat. Vores by har så mange ufortalte og positive historier at det skriger til himmelen. Hvorfor er det ikke Roskilde Avis eller Dagbladet, der arrangerer en kulturaftener på havnen eller i Svogerslev eller i Gundsø eller i Jyllinge? Hvorfor har I ikke en avisbiografklub i Hvalsøs dejlige popcornfri biograf? Hvorfor har I ikke et læserarrangement i Hedeland eller på Galleri Labr? Hvorfor lader I ikke jeres læsere møde borgmesteren? Hvorfor bruger I ikke jeres fantasi, knofedt og engagement? Er det forbudt på redaktionerne i Korsbæk?

Få nu fngeren ud, venner

Få nu fingeren ud og giv os de historier, der tjener byen og læserne. Prøv og vis os nogle ambitioner. Eller sig lige ud, at alt hvad der kræver en indsats er uden betydning. Med ord lånt fra Frelsens Hær: Så Vågn dog Op!

Kys, fred og kærlighed
fra Allan Ohms

Møde Kaffeekspressen på Facebook

 

Galleri LABR på Gasværket – stærk ung kunst

 • Engelberning

  Lyder som en hvilken som helst anden provinsby, Allan. Jeg er enig i dit nødråb, og håber en redaktør eller to er flove. hvis ikke de lokale medier magter opgaven som du f.eks beskriver den – overlever de ganske simpelthen ikke de næste fem år – for så har de ingen berrettigelse. Kan sagtens huske redaktører på Roskilde Tidende, Roskilde Avis og Dagbladet som magtede opgaven. Held og lykke……

  • Ao

   Tak – ja det blvier interessant. Det, der undrer mig mest er, at journalisterne selv kan finde tilfredsstillelse i ikke at støve de rigtige historier op. Roskilde Avis har lige nu en god redaktør, men han kan jo ikke klare det hele. HAns journalister er blevet bedre, men der er langt til overliggeren.

 • Henrik Svendsen

  Nu er jeg ikke journalist eller garvet i sprogets brug som du tydeligvis er. Men det virker mest af alt som om det er dig der ikke magter opgaven som blog”journalist”.
  Ved du hvad jeg er træt af? Folk som går og tror at de ved hvordan ting skal styres, og som tror at de repræsenterer resten af det danske folk. Jeg er blankt uenig med dig.! Både dagbladet og roskilde avis har massere af promoverende “reklame” indlæg for nye tiltag, heriblandt skolearrangementer og detailhandel. De har haft mindst 3 artikler om hvalsø bio, som jeg har læst, dog ingen biografklub men hvad regner du med fra en avis? Bare fordi du siger at indre roskilde har ‘massere’ af gode historier (som forresten er utroligt subjektivt), kan det jo være at både læsere og journalister er blankt uenige med dig.

  Det virker mest af alt som om du ikke lige magtede at finde på et godt blogindlæg, og derfor kom det naturligt at svine medierne, som alle andre. Og så endda nogle lokaljournalister, som jeg synes gør det udemærket.

  Det er sku en ommer Allan Ohms.

 • Ao

  Kære Henrik Svendsen

  Tak for dit indlæg. Du er træt af folk, der “ved hvordan ting skal styres” og fordi du er uenig med mig, så giver du udtryk for flere forskellige mulige forklaringer på at jeg skriver.

  HVis du nu læste indenad, så er der ikke givet udtryk for, at ingen gør det udmærket. Jeg giver udtryk for en samlet vurdering og den kan jeg stå på mål for. Jeg kunne ikke drømme om at forlange, at du skal være enig. Tværtimod er det netop fint at der udtrykkes forskellige forventninger. Dine forventninger til lokalpressen er indfriet og fint med det. Mine – og jeg ved fra samtaler med ganske mange andre, at bestemt ikke alles forventninger – er opfyldt.

  Bare til din orientering, så skriver jeg om de emner, der optager mig. Det har aldrig været min intention at give udtryk for, at min mening er den eneste rigtige. Mit formål er at påvirke en udvikling. Det synes jeg er legitimt. MEn nu forholder det sig altså sådan, at jeg betaler for såvel Roskilde Avis som Dagbladet og jeg forventer et bedre niveau af mine leverandører. Du er formentlig næppe uenig i, at jeg ahr lov til at fremsige denne uenighed?

 • Ulrik

  Kunne ikke være mere enig, de er kun til at fyre op med i brændeovnen …

Scroll til toppen